Wan Nurhidayati’s Weblog

Corat Coret Kehidupan… My Online Diary… Memory Remains…

* Moving * March 23, 2009

Filed under: 1 — wannurhidayati @ 6:37 am

Saye akan berpindah ke

http://wnurhidayati.blogspot.com

namun proses pemindahan belum dilakukan sepenuhnya.

Harap maklum…

Advertisements
 

* Selebret 3 Bday * March 2, 2009

Filed under: 1 — wannurhidayati @ 6:36 am

Menarik tak bunyi title entry ni? Pada 1 Mac 2009 iaitu dihari bday Kak Jet, saya dan rakan2 sepakat untuk keluar beronggeng sesama di Midvalley. Peserta yang terlibat adalah Saye, Kak Jet, Kak Ayu, Kak Ila, Ila dan Kak Jannah. 1st aktiviti adalah tgk muvi citer Upin Ipin. Best! Betol x? Betol3x.. Kitorg banyak sgt gelak sepanjang tgk muvi tu. Dan muvi tersebut adalah belanja bday dari saya untuk Kak Jet dan Kak Ayu.

 

Dah abes tgk muvi, kami ke La Boheme kerana Kak Jet nak bli kek utk bday 3 org. Tq Kak Jet! Sape 3 org tuh? Saye, selaku belated bday.. Kak Jet, selaku tuan punyer bday hari tu dan Kak Ayu, selaku becoming bday keesokan harinya. Combine je tros.

 

 

Then kitorg mkn kek dan nasi ayam di Rasamas. Nasi ayam dibelanja oleh Kak Ayu. Tq Makcu! Oh, saya dgn suke-suki nye panggil Kak Ayu sbg Makcu. Jgn confuse ye. Nama ‘Yanie’ di atas kek adalah Kak Jet. Org lain panggil dier Yanie tp saye dan Kak Ayu tukar Yanie kepada Jet. Hehehe..

 

 

Perot dah kenyang, solat pula. Then aktiviti seterusnya adalah men bowling! Pusingan pertama dimenangi oleh Kak Ayu! Dan pusingan kedua dimenangi oleh, ehem2..tuan pnyer blog ni. Wawawa.. Blasah je.

 

Mari window shopping pula. Tp dah tak jadi window sbb saya dah tershopping sandle ini dari Vincci. Nak wat mcm mane, dah jatuh cinta. 2,3 kali saya jeling dan try sandle ni sambil pk nak bli ke tak. Last2 bli gak.

 

Dan seblom pulang, saya berjaya snap gambar handbag Carlo Rino ni. Berkenan sgt! Rasa mcm nak beli utk hadiah bday diri sendiri je. Ke ada sesape nak blanje? Hahaha..

 

Guys, nanti kiter kuar ronggeng2 lagi ek. Sekian.

 

* Dhiya Afifa Dah Keluar *

Filed under: 1 — wannurhidayati @ 6:20 am

Salam..

Oh, saya adalah sungguh excited kerana Dhiya Afifa iaitu anak Kak Jaja dan Abg Syah dah keluar semalam. Kak Jaja selamat melahirkan Dhiya Afifa ptg smalam kol 6 ptg secara normal. Huhu.. tabah betol kakak saye tak amik epidural. Dhiya sama berat dgn saye  time kecik dulu, 3.3 kg.

Gambar di atas adalah atas kebenaran daripada Abg Syah iaitu husband kakak saye pg td dan ia dicilok dari friendster adik Kak Jaja. Tq Abg Syah! Shedapp nye Dhiya tido, nampak mcm tersenyum kan? Cumil2.. Still kat dlm inkubutor(btol ke eja ni?) tu. To Kak Jaja & Abg Syah, congrates!!!

 

* Thanks To Y’all *

Filed under: 1 — wannurhidayati @ 2:01 am

Salam.. saya ingin merakamkan ucapan terima kasih skali lagi di atas segala wishes yg dberikan dan tidak lupe juga kepada yg memberi adiah iaitu Zafiq, Waniey, Kak Ina, Diana dan LLSB family.

 


Zafiq telah memberikan perfume idaman saya iaitu DKNY Be Delicious. Maceh ya. Ibarat dreams come true. Tp sbenanye saye ni mmg sungguh banyak dreamsss kalo bab shopping neh. Hehehe, tak larat.

 


Waniey telah memberi bin frog ini. Waniey, mende ni cumil sgt.. Tak sampai ati nak jdkan tempat buang sampah. Buat masa ni, i simpan dulu n pk nak letak pe kat dlm bin tu selain sampah ok?

 


Sepupu saye, Kak Ina telah mberikan saya jam kaler2 ini. Sungguh ceria. Bgs2.. Nampaknye pasni saya takleh dah la asyik ‘snooze’ je bila bunyik alarm enset sbb dah ada jam loceng. Hihi, xde peluang nak sengaja bgn lambat dah :p

 


Diana pula telah memberi mug ini beserta sudu. Hikhik, ada gambar org berkapel plak. Cumil2. Bleh menambah koleksi mug kat umah saye dan mug ni selamat kalo terdedah lama2 sbb ada penutup.

 


LLSB family telah celebrate bday saya dengan kek Mango yang sungguh dan sangat sedap. 3 slice saye makan. Gambar tak brape clear tp saye tempek gak sbb takde snap gambar lain dah. Untuk kenangan kan.. Dan kad ini ditulis oleh semua staff LLSB. Tq y’all!

 

* Overnite di PD *

Filed under: 1 — wannurhidayati @ 1:39 am

Salam.. Ekceli kan, sungguh lama kisah ini tp baru nak hapdet. Ia berlaku pada 31 January 2009 yang lalu. Setelah sekian lama berbincang di dalam DDZFAMILIA forum, akhirnya jadi jugak kami reunion dan overnite di PD.

Bertolak pada petang ari Sabtu menuju ke Teluk Biru atau nama glemernya Blue Lagoon. Trip pertama yang sampai adalah dari kereta Achik iaitu Chesu, Jimmy, Fazrul dan Nazli. Pada lewat ptg, diikuti oleh trip dari KL/Selangor dari kereta Zafiq iaitu sayer dan At juga dari kereta Sohok iaitu Aisa.

Menjelang Maghrib, kami ke Masjid utk solat dan makan di gerai berdekatan kemudian kembali ke Blue Lagoon. Pada malamnya, trip dari Johor pula sampai iaitu dari kereta Ude iaitu Shah, Bata dan Sepu. Aktiviti pertama adalah BBQ.

Kemudian pelbagai aktiviti lain menyusul seperti light trail, sembang, bermain kad iaitu Black Jack dan Kenching, menyusur pantai di kala air surut.

Esoknya, sesi pengambaran diteruskan sebelum kami bertolak mandi-manda di Teluk Kemang.

 

Achik, Ude, Shah, Bata, Sepu, Sohok, Aisa dan Jimmy berpeluang menaiki Banana Boat. Saya sebelum itu telah naik ke darat kerana telah sangat beku sehingga kuku bertukar menjadi warna biru.

 Kami pulang ke destinasi masing2 menjelang tengah hari.
Diharapkan aktiviti reunion sebegini dapat diteruskan pada masa akan datang. Sekian.

*** Ish, nape gambar mcm berpetak2 neh..

 

* 25 Tahun Sudaaah * February 26, 2009

Filed under: 1 — wannurhidayati @ 2:04 am

First and foremost, ribuan dan jutaan terima kasih kepada anda semua yang mengingati hari lahir saya. Tenkiu! Tenkiu! Terharu gitu..

Entry kali ni nak stori-mori psl bday saya yg di selebret oleh ‘si dia’ pada 21 Feb 2009. Awal sehari sbb 22 Feb tuh saya g selebret bday anak sepupu saye, Danish. So, encik itu dah pintas awal2. Kitorg dinner kat The Terrace di The Curve.

Macam2 kitorg makan sampai last2 dah tak larat nak bangun. Di bawah adalah makanan2 yang berjaya melalui kerongkong saye.

Lihatlah saya makan dengan jayanya..

Ok, masuk part adiah plak.. Yuhuu!!! Saye dpt perfume DKNY Be Delicious. Since last year lg mengidam tau.. Tq soo much ya Encik!

Fiuh.. ni lah entry yg plg byk gambar.. K la,next time saya update psl adiah2 dari org lain plak. Chow!

 

* Welcoming Dhiya Afifa *

Filed under: 1 — wannurhidayati @ 1:19 am

Saya sungguh excited bila dapat tahu my beloved kakak angkat, Kak Jaja dah dkt due nak bersalin. And its baby girl.. Siap ada nama lagi. Dhiya Afifa.. Dengan keadaan yang excited ini, saye telah berjaya membeli sesuatu untuk Dhiya dari IKEA. Ia seperti gambar dibawah. Nanti Dhiya dah kuar, saya nak pos kat Kak Jaja. Dhiya, cpt la kuar…